четверг, 31 октября 2019 г.

Lasnamäe Vene Gümnaasiumi 1. – 9. klassi õpilased osalevad SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse projektide raames 2019/2020. õppeaastal erinevatel keskkonnahariduslikel tasuta õppekäikudel.


Looduskeskne  väärtuskasvatus ja vahetu kogemus loodusega on toeks loodusteadliku ja loodushoidliku käitumise väljakujunemisel. Õppeaasta jooksul toimuvad õppekäigud ja õppeekskursioonid, mis sisaldavad ainetevahelist lõimumist, arendavad üld- ja ainealaseid pädevusi ning käsitlevad läbivaid teemasid. Lasnamäe Vene Gümnaasium korraldab õpet, mis kaitseb ning edendab õpilaste vaimset ja füüsilist tervist. 

Õppeprogrammis „Helid ja hääled õpetavad“ õpivad õpilased tundma, analüüsima ja eristama loodushelisid ning linnu- ja loomahääli. Õpivad tundma Eesti looduses elavaid loomi ja linde, tutvuvad nende elukohtadega ja tegevuskohtadega, matkivad loomade ja lindude häälitsusi, õpivad valmistama looduslikest esemetest heliinstrumente.
Õppeprogrammis „Veetarga retk Kostivere karstialal, Jägala joal ja Linnamäe hüdroelektrijaamas“ tutvuvad õpilased Kostivere karstiala, Jägala joa ja Linnamäe hüdroelektrijaamaga, keskenduvad nende tähtsusele ning eripärale puhta vee ja selle tekke seisukohast. Samuti tutvustatakse õpilastele piirkonna loodust - vaadeldakse ja külastatakse karstivorme, fossiilide välja ja maakera ajalugu. Õpitakse ja korratakse veeringet.
Õppeprogramm „Hakkamasaaja looduses“ viib õpilased retkele loodusesse, kus õpitakse valmistama okstest onni, süütama tikuta lõket, keetma teed ja soovi korral ka suppi lõkkel. Õpitakse, kuidas saada hakkama looduses, kui oled eksinud. Tutvustatakse võtteid, mida rakendatakse looduses eksimise situatsioonis ning sellisesse olukorda sattumise vältimiseks.
Õppeprogrammi  „Metsaelu talvel“ eesmärk on tutvustada õpilastele talvist loodust läbi praktilise märkamise ja tunnetamise kogemuse, loomade talvist toitumise võimalust, lugeda jäljeaabitsat ja parandada keskkonnasõbralikku mõteviisi. Õppereis hõlmab retke loodusesse, jälgede uurimist ning nende määramist.
Õppeprogrammis „Jahitarga retk metsas“ lahendavad õpilased praktilisi ülesandeid Ubari Loodushariduse Keskuses, teevad praktilisi töid looduses, määravad selgroogseid loomi uurivad nende karvkatet, uurivad ulukite toitu, toituvad looduslike võimaluste piires taimeosadest. Programmi eesmärk on õppida tundma metsaelanike tegevusjälgi looduses, tutvuda metsloomade lisasöötmise põhimõtete, jahimeeste tegemistega ning käsitleda loodushoidlikku ja keskkonnasõbralikku mõteviisi.
Õppeprogrammis „Põllumajandus ja metsandus Kostivere ja Jõelähtme nitraaditundlikul alal“ külastavad õpilased kohalikke põllumehi, kes näitavad kaasaegselt säästlikku maaharimistehnikat, Kostivere karstiala ja Jägala juga. Programmi eesmärk on tutvustada säästvat põllu- ja metsamajandamist nitraaditundlikul alal, põhjavee kaitset, karstiala omapära põlluharimisel ja metsa majandamisel ning kasvatada loodusteadlikkust. Samuti teostatakse praktilisi ülesandeid, nagu mulla pH-mõõtmine, mullaprofiili/-niiskuse uurimine, mineraalide teke ja lubjakivi kaevandamine, külastatakse karstivorme ja Jägala juga, tutvutakse praktiliste lahenduste ja võtetega säästvas põllu- ja metsamajandamises nitraaditundlikul alal.

Kris Kiipus
Projektijuhataja


0 коммент.:

Отправить комментарий