понедельник, 9 мая 2016 г.

Teatejooks

5. mail toimus korraga 21 Eesti paigas Heategevuslik Teatejooks: Tallinnas, Elvas, Haapsalus, Jõgeval, Keilas, Kuressaares, Kohtla-Järvel, Kärdlas, Narvas, Otepääl, Paides, Raplas, Põlvas, Pärnus, Rakveres, Sillamäel, Tartus, Toilas, Valgas, Viljandis ja Võrus. Tuli kokku enam kui 9500 last üle kogu Eesti.
Lapsed juhivad oma pealehakkamise ja jooksuga täiskasvanute tähelepanu annetamisvõimalustele. Teatejooksuga kogutud annetused jagunevad kaheks: üks pool läheb 6-aastase Kose tüdruku Kertu, teine 4-aastase Tallinna tüdruku Uljana ravi toetuseks. Kertu sündis tugevalt enneaegsena lausa kaks ja pool kuud enne tähtaega. Tema kõndimist takistab alajäsemete spastilisus, mistõttu vajab ta liikumiseks nii tugiortoose kui ka kõnniabivahendeid. Uljana on aga sünnijärgse trauma tagajärjel spastiline – see tähendab, et tema lihased on kanged ning lihastoonus on nii kõrge, et liikumine on raske.
Teatejooksu stardipaugu andis Tallinnas Kadrioru lossi ees pargis president Toomas Hendrik Ilves.
Meie koolist Teatejooksus osales kaks võistkonda. Võistkondadesse kuulusid 5.c klassi õpilased: Emilija Alijeva, Karina Beimanova, Kirill Golub, Aleksandr Grigortshuk, Oleg Malõshev, Nikita Menshikov, Jekaterina Mordvinova, Anastassia Nesterenko, Nicole Nikitina, Kätlin Pello, Darja Piljugina, Anna Rumjantseva, Polina Volonets ja 5.b klassi õpilased: Milana Mironova ja Anna Veselova. Meie võistkondade numbrid olid 21 ja 22.
    „Sellel päeval me jooksime 400 meetrit, et aidata kahte tüdrukut. Veel seal oli Toomas Hendrik Ilves. Meile anti T-särgid, mida me võtsime kaasa ja veel anti küpsiseid. Ühe sõnaga mulle meeldis ja me aitasime neid tüdrukuid.” - Nicole Nikitina 5.c kl
     “Mina ja minu klassikaaslased osalesime teatejooksus. Meid oli 16 last. Mulle meeldis joosta, aga lõpus olid kõik väsinud. Me olime teatejooksul umbes kaks tundi. Oli huvitav, et teatejooksu pulgaks oli küpsiste pakk. Kui laps jõudis teise võistlejani, siis pidi ta andma küpsisepaki sellele lapsele. Me pidime väga kiiresti jooksma. Mulle meeldis, et meile kingiti T-särk.Sellised üritused on väga huvitavad ja kasulikud. Sport tugevdab ja annab jõudu. Teatejooksul osalemisega andsime oma panuse liikumisvõime kaotanud laste raviks Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitsioonikeskuses.” - Jekaterina Mordvinova 5.c klass

Rohkem pilte võib vaadata siin - 












0 коммент.:

Отправить комментарий