среда, 11 ноября 2020 г.

10 ноября в школе отмечался День эстонского календаря - Mardipäev.

 К этому дню учащиеся 1С, 2С, 4С классов подготовили традиционные маски, в которых ходили ряженные по домам, а 6С подготовил небольшую сценку и пришли в гости к учащимся 1С, 2Б, 3С классов. Благодарим учителей классов погружения: Юлию Яценко, Ольгу Кох, Крис Киипус, Кюллике Рейсник.

Mardipäev on Eesti rahvakalendri tähtpäev 10. novembril. Mardipäevaks pidid kõik põllutööd lõpetatud olema. Mardipäev lõpetas välitööd ning alustas talviste tubaste tööde perioodi.Selle tähtpäeva algne mõte oli hingestatud looduse – päikese (taevaisand), maa (maaemand) ja haldjate (mardused) tänamine. Mardisandid olidki nagu kehastunud loodusjõud ja haldjad, kes mardilaupäeval käisid talust talusse, õnnistasid kogu talu ja selle asukaid, et uuel põllumajandusaastal, mis algas kevadel, kõik hästi läheks ning kogusid kokku ohvriannid. Toimetasid need siis suuremasse talusse või kõrtsi, kuhu kogunesid ka kõik annetajad. Seal siis peeti mitu päeva mardipidu.
Ka meie kooli õpilased tähistavad mardipäeva. Täname 6.c klassi õpilasi, kes 10.novembril osutusid mardisantideks ja rõõmustasid laulude ja luuletustega 1.c, 3.c ja 2.b klassi õpilasi.













0 коммент.:

Отправить комментарий