понедельник, 27 ноября 2017 г.

Küberpähkel oli paras.



Testimisel olid erinevad digitaalse ohutuse ja küberkaitse alased teadmised.

Meie koolist oma teadmisi kontrollisid 7.c klassi õpilased. Seitsmendikud pidid vastama privaatsust ja turvalisust puutuvatele küsimustele – “Millised andmed on mõistlik internetti jagada, millised mitte?” Näitama tehnilist taipu – “Kas tead, milline WiFi võrk on turvaline või mida teha enne kui soovid oma arvuti müüki panna?” Veel kontrolliti teadmisi tervisest – “Kaua on mõistlik arvutis aega veeta, kuidas mõjub nutiseadme küürus kasutamine sinu seljale ja kaelale?”

Küberpähkli 2017 uuringus ja loosimises osalesid kokku 10 582 õpilast.
Osalejaid oli: 4. klassist – 1444; 5. klassist 2386; 6. klassist 1849; 7. klassist 2283; 8. klassist 1715 ja 9. klassist 905. Kokku osales üle 200 kooli.
Välja loositi 79 auhinda.
Tallinna Haridusametilt loositi eriauhindu Tallinna koolide õpilastele. Meie kooli 7.c klassi õpilane Daniil Pokatilov sai auhinnaks  Makey-Makey. Makey Makey leiutamiskomplekt muudab pärismaailma asjad arvutiklaviatuuri nuppudeks. Ainus tingimus on see, et asi, mida nupu asemel kasutatakse, peab juhtima elektrit. 


Järgmine suurem uuring toimub veebruaris 2018 ja sinna oodatakse osalema kõiki huvilisi alates vanuses 12 aastat ehk osaleda saavad ka vanemad, õpetajad ja kõik teised täiskasvanud. Uue uuringu keskseks teemaks on kriitiline mõtlemine, ohuolukorras info leidmine ja kasutamine.
Tulge kõik osalema!

0 коммент.:

Отправить комментарий